Saint Joseph * Γεγονότα     Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017
29

Οι τελειόφοιτοι αποχαιρετούν το σχολείο τους.

Τελετή Αποφοίτησης Γ΄ Λυκείου 2014 
Με μια καλά οργανωμένη σπονδυλωτή εκδήλωση, οι Τελειόφοιτοι της Γ΄ Λυκείου ολοκλήρωσαν τη φοίτησή τους στο σχολείο με ενθουσιασμό, αισιοδοξία και αρκετό προβληματισμό. Στην κατάμεστη αίθουσα «Αγία Αιμιλία» από πρόσωπα οικεία, Αδελφές, Καθηγητές, Γονείς, συγγενείς και φίλους, που ήρθαν να χαρούν με τη χαρά τους, να νιώσουν την έκρηξη των συναισθημάτων τους, την ένταση της σκέψης τους και να ακούσουν το πάθος και τη δυναμική του λόγου τους, χόρεψαν, έπαιξαν, τραγούδησαν, μα πάνω απ’ όλα βίωσαν κάθε στιγμή που μοιράστηκαν με τα πιο αγαπημένα τους πρόσωπα, αυτής της τόσο σημαντικής για τη ζωή τους εκδήλωσης. Όλοι τα παρακολουθούσαμε με αγάπη, καμάρι και πολύ μεγάλη χαρά. Κορυφαίες στιγμές της βραδιάς ήταν το video με τις αναμνήσεις από τη σχολική ζωή, από το Νηπιαγωγείο μέχρι τη Γ΄ Λυκείου, και φυσικά την προβολή της κινηματογραφικής επιτυχίας του καλού ελληνικού κινηματογράφου «Οι θαλασσιές οι Χάντρες», με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου. Τους τελειοφοίτους ευχήθηκαν η Γενική Διευθύντρια της Σχολής, ο κ. Ν. Καμπύλης, Διευθυντής του Λυκείου, κ. Λ. Καλαβρυτινός, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της Σχολής. Επίσης, ο κ. Δ. N. Χαραλαμπίδης, ICTCoordinator, ενημέρωσε τους τελειοφοίτους για τη λειτουργία του Γραφείου Διασύνδεσης με τα Ιδρύματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
 
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη επίδοση αναμνηστικών πλακετών από τη σχολή σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, όπως και τη δεξίωση προς τιμήν των τελειοφοίτων και των γονέων τους. Kαλή συνέχεια στη ζωή τους!!!
 
«Με μεγάλη μας χαρά, αγαπητοί γονείς, καθηγητές, φίλοι και συμμαθητές, σας καλωσορίζουμε κι εμείς στην τελετή αποφοίτησής μας. Θα ήθελα να σας συστήσω την Κατερίνα Πένταρχου. Και εγώ με τη σειρά μου, την Κλειώ Γεωργούλα, με την οποία εκπροσωπούμε τους φετινούς αποφοίτους. Το καλύτερο απ’ το να τελειώνεις το Λύκειο, είναι να μιλάς γι’ αυτό σε ένα μεγάλο κοινό, που σε προσέχει απόλυτα. Μην ανησυχείτε, θα εκμεταλλευτούμε μόνο κατά ένα μέρος αυτήν την ευκαιρία! Σας κοιτάζουμε όλους και δεν το πιστεύουμε ότι έχει έρθει αυτή η στιγμή. Φτάσαμε στο τέλος! Ποιος θα το πίστευε ότι, μετά από έξι χρόνια, θα ήμαστε εδώ με ανάμεικτα συναισθήματα. Από τη μια χαιρόμαστε που τελειώσαμε το σχολείο, γιατί η ζωή ανοίγεται μπροστά μας γεμάτη ευκαιρίες και φυσικά έρχεται το πιο ξέγνοιαστο καλοκαίρι της ζωής μας. Από την άλλη, όμως, έχουμε και μια μελαγχολία που αποχαιρετούμε αυτόν τον χώρο, που τα τελευταία χρόνια είχε γίνει το δεύτερο σπίτι μας και τους συμμαθητές μας που είχαν γίνει η δεύτερη οικογένειά μας. Στα χρόνια που πέρασαν, μοιραστήκαμε συγκλονιστικές εμπειρίες! Προσπαθήστε, λοιπόν, να μείνετε συγκεντρωμένοι, για να ακούσετε τις κυριότερες αναμνήσεις μας από αυτά, χωρίς να σκέφτεστε ότι σε λίγο παίζει η Εθνική!
 
Όλα ξεκίνησαν στην Α΄ Γυμνασίου, που, ως φοβισμένα πρωτάκια, γνωριστήκαμε στο προαύλιο. Τα υπόλοιπα συνοψίζονται στις κλασσικές ατάκες: -«Όχι, άλλο σάντουιτς στο σχολείο!». «Γιατί να είναι πιασμένα όλα τα θρανία κοντά στο παράθυρο;», «Μα ήθελα να κάτσουμε μαζί στο πούλμαν!», «Φτου! Ξέχασα να φέρω την εργασία!», «Εμείς, θέλουμε το τρίκλινο!», «Μα καλά, δυο διαγωνίσματα την ίδια μέρα;», Και έτσι, φτάσαμε στη Γ΄ Λυκείου! Μια περίοδος της ζωής μας κλείνει σήμερα και κρατώντας μόνο τις ευχάριστες στιγμές, προχωράμε μπροστά. Αυτό που τόσο καιρό περιμέναμε, γίνεται πραγματικότητα. Γίναμε 18, μπαίνουμε στην κοινωνία ως ενήλικοι πολίτες, με υποχρεώσεις και δικαιώματα και πιστεύω ότι, πολλές φορές, θα αναπολήσουμε τις στιγμές που περάσαμε και τους ανθρώπους που γνωρίσαμε. Όλοι σας συμβάλλατε, ώστε να φτάσουμε εμείς εδώ, όλοι βάλατε ένα λιθαράκι στην επιτυχία μας κι εμείς σας το ανταποδίδουμε με την υπόσχεση ότι θα σας έχουμε πάντοτε στο μυαλό και την καρδιά μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζουν οι γονείς μας, που όλα αυτά τα χρόνια φρόντισαν να μη μας λείψει τίποτα, που ήταν κοντά μας στα εύκολα και στα δύσκολα, που, την τελευταία, κυρίως, χρονιά, υπήρξαν οι φίλοι μας, οι ψυχολόγοι μας, οι σάκοι του μποξ μας, τα αγχολυτικά μας και παρά το δικό τους άγχος, κράτησαν, όσο μπορούσαν, την ψυχραιμία τους! Όλοι μαζί περάσαμε στιγμές που μας έχουν ενώσει, μας έχουν ενδυναμώσει, έχουν δημιουργήσει φιλίες που θα αντέξουν στο χρόνο και έχουν φέρει στη ζωή μας ανθρώπους που θα τους θυμόμαστε για πάντα. Στιγμές αγωνίας, ανασφάλειας, στεναχώριας για τις αποτυχίες, αλλά και στιγμές απερίγραπτης χαράς, ενθουσιασμού και αισιοδοξίας. Έχουμε μοιραστεί τα πράγματα που μας φοβίζουν, που μας προκαλούν δέος, όπως η ενηλικίωση, η ανεξαρτητοποίηση, το τι θα κάνουμε στη ζωή μας!
 
Γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλά παιδιά που δεν έχουν καμία απολύτως ιδέα για το δρόμο που θέλουν να ακολουθήσουν. Αυτό, λοιπόν, που θέλω να μοιραστώ σήμερα με όλους σας, είναι η πεποίθηση πως όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Κάθε στραβοπάτημα, ατυχία, απώλεια, κάθε επιτυχία και χαρά, συμβαίνει για κάποιο λόγο. Η ζωή μας είναι, κάπως, σαν ένα παιχνίδι «Ένωσε τις τελίτσες». Δε μπορείς να παίξεις κοιτώντας μπροστά. Το μόνο που βλέπεις, είναι ένα ακατανόητο σχέδιο. Δε γνωρίζεις ούτε ελέγχεις απόλυτα το αποτέλεσμα. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ακολουθήσεις την καρδιά και το ένστικτό σου. Να συνεχίσεις να ψάχνεις αυτό που αναζητάς πραγματικά, χωρίς συμβιβασμούς, με πίστη και αυτοπεποίθηση. Και, όπως συμβαίνει με όλα τα πράγματα, «θα το καταλάβεις, όταν το βρεις». Κοιτώντας πίσω, θα δεις πως οι τελείες ενώνονται σ’ ένα σχήμα που βγάζει απόλυτο νόημα. Πως κάθε πράξη και κίνησή σου, εν αγνοία σου, σε έβγαλαν στο δρόμο που πρέπει. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πιστέψεις σε αυτό που είσαι και σε αυτό που θέλεις να γίνεις.
 
Θα ήθελα να αναφερθώ σε μια ρήση, που λέει: «Αν ζεις την κάθε μέρα σα να είναι η τελευταία σου… τότε, σίγουρα, κάποια μέρα θα έχεις δίκιο!» Αυτό που πρέπει να συγκρατήσουμε απ’ αυτό είναι ότι, τώρα που ξεκινάει η ενήλικη ζωή μας, δεν πρέπει να φοβόμαστε να πάρουμε ρίσκα, ούτε να χάνουμε χρόνο λόγω αναβλητικότητας. Ήρθε η ώρα να προσδιορίσουμε τον εαυτό μας. Γι’ αυτόν το λόγο, θα θέλαμε να ευχηθούμε στους συμμαθητές μας καλή σταδιοδρομία στην καινούργια τους ζωή, να πραγματοποιήσουν όλους τους στόχους και να μη σταματήσουν να ονειρεύονται. Εξάλλου, το μέλλον ανοίγεται μπροστά μας με απόλυτα ευνοϊκές συνθήκες! Η οικονομία ανθίζει! Ανοίγουν τόσες θέσεις εργασίας για νέους ανθρώπους! Το περιβάλλον είναι καλά προστατευμένο! Όλοι οι άνθρωποι της υφηλίου απολαμβάνουν ίσες ευκαιρίες και ανθρώπινα δικαιώματα! Παρ’ όλα αυτά, όμως, θέλω να τονίσω πόσο τυχεροί είμαστε. Πόσες δυνατότητες μας έχουν δοθεί από την οικογένεια και το σχολείο μας, που πολλοί άνθρωποι στον πλανήτη ούτε καν ονειρεύονται. Πόσοι ορίζοντες ανοίγονται μπροστά μας, προσιτοί και φιλόξενοι. Είμαστε ευλογημένοι που έχουμε τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε σε προκλήσεις και να τις μετατρέψουμε σε ευκαιρίες. Βρισκόμαστε στο δρόμο για την πραγματική επιτυχία.
 
Γι’ αυτόν το λόγο δε θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε το σχολείο, που όλα αυτά τα χρόνια ήταν δίπλα μας, με κατανόηση και προθυμία να συμμεριστεί τις ανησυχίες μας, να μας βοηθήσει και να μας συμπαρασταθεί.
 
…Ελπίζουμε όλοι να θυμάστε αυτό το λόγο και ιδιαίτερα τις ομιλήτριες. Από τώρα, σας φαντάζομαι όλους σε 20 χρόνια, στο επικό μας re-union, να γελάμε ενθυμούμενοι στιγμές που -πιστέψτε μας- δεν πρόκειται να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί» (από τον πρόλογο της γιορτής).

 
Υπεύθυνοι καθηγητές: κα Μ. Κλουκινιώτου, Χημικός και κ. Μ. Αλεξέλλης, Φιλόλογος
Επιμέλεια χορών: κ. Ν. Προμπονάς, καθηγητής Φυσικής Αγωγής.
 

 

Δημοσιευμένο σε: Λύκειο
Actions: E-mail | | | |


No articles match criteria.

Microsoft Office Specialist

Ανακοινώσεις
Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017
Γιορτή Λήξης Σχολικού Έτους 2016-2017
15/6/2017 - 21:00 (Πρόσκληση)
Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017
Εορτασμός Αγίας Αιμιλίας 2017
Σάββατο 17 Ιουνίου 2017
Τετάρτη, 31 Μαΐου 2017
eTwinning 2017
Συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα
Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017
Διαγωνισμός Υποτροφιών 2017
Αποτελέσματα
Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017
MFNU 2017
Χάγη
Τρίτη, 11 Απριλίου 2017
Σας Ευχόμαστε Καλή Ανάσταση !
2017
Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017
Θέματα Υποτροφιών Γυμνασίου
2017-2018
Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017
2ème ECOLE OUVERTE
Δημοτικό, Σάββατο 1 Απριλίου 2017, 09:00-16:00
Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
Θεατρική Παράσταση "Ο Κύκλος με την Κιμωλία"
Σάββατο 8 Απριλίου, 20:30
Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017
Πρόσκληση σε Φιλολογικό Μνημόσυνο
Κυριακή 12 Μαρτίου 2017
 
YouTube Channel

  Εγγραφή   Είσοδος Copyright 2010-2011   |  Privacy Statement  |  Όροι Χρήσης     Developed by Vertitech